By using our site, you agree to our use of cookies. Learn more.

Operation successful.

X

Share this page:

X

Operation successful.

X

Change password

X

Change email

X

Delete the ad

Forgotten your code?

X

Forgot delete ad code

X

Please write below reason why are you reporting this:

X

Set photo description:
(Max 80 characters)

X
X

Forgotten your password?

Don't have an account yet? Join here

Don't have an account yet? Join here

Offer your cultural & creative services on lookforskill for free!!
Check out how it works here.
Read more about the membership here.
By joining you agree to our Terms of use & Privacy and certify that you are legally entitled to enter into business agreements.

SERVICES NEEDED ADS
profile photo

Sexton strängar

Musiker, Tonordia

VÄXJÖ, Sweden

CATEGORIES:

PERFORMING ARTS

MUSIC

+ ADD TO MEMOLIST
LINKS SHARE
  • SERVICES
  • ABOUT
  • GUESTBOOK
  • CONTACT
  • NEWS
Barn- och familjekonserter
Work shop
Smaka på språket - orkesterversionen

Barn- och familjekonserter

MUSIC - music groups

SERVICE PROVIDED TO:
Sweden

Stråkkvartetten Sexton strängar gör barn- och familjekonserter där barnen i hög grad är aktiva. I våra föreställningar finns alltid en pedagogisk tanke som på ett lekfullt och finurligt sätt presenteras. Kvartetten spelar allt utantill och det är rörelse, sång och musik på hög nivå.

Member since 2019-03-12

GENERAL INFO

Sexton strängar är stråkkvartetten som spelar allt från klassisk musik såsom Mozart och Vivaldi till pop- och melodifestivallåtar. Musiken används som pedagogiskt medel för att låta en känsla eller en händelse få ta plats. Vi har stor erfarenhet av att spela för barn och ungdomar. Kvartetten består av Filip Runesson och Gabriele Freese, violin, Paula Gårsjö, viola och Anna Thorstensson, cello.

I vår föreställning Smaka på språket har vi skrivit all musik själva. Här tar vi upp språkliga begrepp såsom alfabetet, vokaler och konsonanter, verb, substantiv och adjektiv, höger och vänster och veckodagarna. Musiken är varierad med allt från en cool rap till en svängig salsa, valsmelodi till schlagerlåt.
https://www.youtube.com/watch?v=y_jnJxZrmzM

Skapande skola-projekt. I vårt Skapande skola-projekt Smaka på språket möter man kvartetten i olika steg, först i klassrummet sedan på scenen. Här finns förberedelsematerial i form av ljudfiler och youtube-filmer. Eleverna får också ett speciellt framtaget arbetshäfte med kvartetten som pedagoger. Ålder 6-9 år

Tjena känslor är vår föreställning med känslorna i fokus. Känslorna som kommer och hälsar på, men flyger vidare efter en stund. Glädje, sorg, ilska och rädsla är känslor som gås igenom i roliga sånger, filmlåtar och musik ur den klassiska repertoaren. Barnen är med och känner, dansar och sjunger. Ålder 4-8 år.
https://www.youtube.com/results?search_query=sexton+str%C3%A4ngar

Musikaliska mojänger. Vad finns i den hemliga lådan som kvartetten har med sig? Jo, här gömmer sig allt ifrån småfåglar till läskiga djur, en gul sak och en rävmask. Barnen får gissa och associera, vi sjunger och spelar låtar som hör samman med mojänger som vi hittar i lådan. Ålder 4-6 år.
https://www.youtube.com/watch?v=62OhMWYL9mU&t=152s

Från Hejdå-tid till Justnu-tid - Sexton strängars musikaliska upptäcktsfärd. Vad kan man använda musik till? Hur gjorde man förr? Är det någon skillnad på hur man gör nu? Finns det kanske likheter? Musik från film och teater blandas med Vivaldi och Mozart, mobilsignaler och välkända signaturmelodier från tv. Med stor musikalisk bredd visar 16 strängar på att musik faktiskt använts på precis samma sätt, då som nu. Ålder 10-15 år.
https://www.youtube.com/watch?v=EqDxMJZ5k-w&t=84s

Livet är ett äventyr. En konsert med musik och text som beskriver många olika typer av äventyr. Ett kärleksäventyr, ett filmäventyr, ett inre äventyr. Och tänk på att äventyret kan vänta runt hörnet! Musiken är en blandning av gammalt och nytt. Klassiska hits blandas med folkmelodier, tango och barnvisor. Musiken varvas med textläsning som har anknytning till äventyr. Gymnasiet- vuxen.

Guestbook is empty

Om du vill ha kontakt med oss går det bra att maila till paula.garsjo@gmail.com eller ring 073-6398289.

I can be contacted in the following languages:
  • Danish
  • English
  • German
  • Swedish

Facebook https://www.facebook.com/sextonstrangar/

02-12-2019

Award 2019th years up-coming star!

We are happy to announce that Sexton strängar has been this years up-coming star in our region. The prize is a glass art that we will house for a year.